VILODAG

Sarelli fick en väl förtjänst vilodag idag, skönt för honom att stå och äta gräs en hel dag.
Imorgon ska jag rida ut med Stina och Lisa på en långtur mysigt i sommar värmen.


Bommorgon

Systern tvingade upp mig tidigt för att åka till Hemringe för att rida hästarna. Vi bestämde oss för att ha lite markarbete på banan, vi la ut travbommar i snett igenom och några upphöjda bommar på en volt ställde även fram ett kryss också på snett igenom cirka 70cm.
Både Pax och Sarelli skötte sig utmärkt inget större krångel, vilken extra bjudning man får genom att ställa fram lite hinder och bommar och Sarelli tänder till direkt.
Låg och rullade på bommarna några gånger i varje varv, gick på en åtta över snett igenom för att sedan göra en volt över de upphöjda bommarna. Sedan kom jag i trav på krysset för att sedan landa i höger galopp, valde att gå i trav i vänster varv pågrund av att han inte orkar hålla en relativ samlad galopp. Bytte sedan varv och kom i galopp på krysset några gånger jobbade med att försöka sätta han lite på rumpan innan hindret, han gick som en klocka min hoppstjärna !
 


Om en vecka smäller det !

Om en vecka smäller det då rullar bilen ned till Falsterbo Horse Show med Syrran och Lilian, inköpningslista ska skrivas inom snar framtid de är en hel del Sarelli vill ha.
Bilder från förra året !


Tisdag kväll

Dressyrpass på schemat idag med övergångar och galoppfattningar. Inte fullt så nöjd över min häst idag som igår han var pigg och glad idag och det är bra men han försökte spring ifrån allt arbete. Jag tror att de berodde på den värme som är i sverige just nu, klagar absolut inte !
Vi jobbade så att vi fattade galopp vid C för att sedan rida en båge innanför spåret sakta av till trav vid hörnet sedan skritt vid nästa hörn där efter halt och skritt igen, så höll vi på ett tag i båda varven. La in mycket saker för att han hela tiden skulle ha något att göra, för så fort han inte hade något att göra örde han upp huvudet och sprang iväg. Jag travade av Sarelli på en åtta och böjde igenom honom ordentligt !
Jag red cirkus 45min och det blev en hel del svett när jag ridit klar svampade av honom och han rullade sig så fint.


Veckans schema

Måndag: Dressyr lösgörande arbete, få han acceptera ytter bättre

Tisdag: Dressyr övergångar , galoppfattningar från skritt

Onsdag:Bommkväll med Stina och Pax

Torsdag: Jogging på banan sen ut och skritta

Fredag: Uteritt

Lördag: kanske Tömköra (hästfri)

Söndag: Dressyr halter och övergångar

Små förändringar kan förekommas ;)


Dressyrpass

Himla duktig pålle jag har han gick som en riktig stjärna idag, var på banan och red dressyr blev trav och skritt övningar för hela slanten. Till en början var han stel och gick emot alla förhållningar och när jag längde skritten så började han små trava lite sneaky. Men jag gav honom tid och skrittjobbade honom i säkert en halv timme då jag flyttade bakdelen, skänkelvikningar m.m.
Tror att hans stelhet berodde på att han vilat 3dagar i rad, men när han sedan hade fått böja igenom sig så var han hur fin som hällst. Började trava och då ville jag få honom att lyssna mer på ytterhjälperna så jag använde mig av volter och fyrkantsspår för att flytta in honom. Riktigt nöjd hur han börjat jobba på snart bara 3månader.


Sommar sverige

Vill bara säga att Sveriges sommar är absolut ingen ting att klaga på när solen skiner!
Får inte glömma att berätta att jag hoppade/markarbetade Sarelli i Fredags på banan, det gick super bra red cirka en timme. Jag hade lagt ut travbommar och ställt upp två hinder ett på kortsidan och ett på långsidan som han fick rulla över några gånger, han var rätt seg när jag red fram men direkt när jag kommit över första hindret tände han till direkt han var så jäkla pigg resten av passet. Roligt med pigga hästar, man märker verkligen hur roligt han tycker det är att hoppa och vilken stjärna han är. Hoppade omkring 70cm inga höjder men både han och jag tyckte det var roligt och der är de viktigaste !'

När jag sedan hade fixat klart Sarelli och släppt ut han i nya hagen vid ridbanan så promenerade jag till kranen och fyllde dunkar med vatten till dom. När jag sedan kommer tillbaka för att fylla deras hinkar i hagen så hittar jag Sarelli sittandes. Det såg för festligt ut, han satt sig upp efter han rullat och satt säkert där i minst 30sek och tänkte på livet så jag kastade upp mobilen och tog kort.


Borta bra men hemma bäst

Kom hem från stugan för ett tag sen super fint väder där uppe känns rätt värdelöst att åka hem till staden om värmen håller i sig, men tur är väll det känner hur de bränner i skinnet efter stark sol. Jag klagar inte ! Premiär dopp i havet får icke glömmas !
Sarelli fick vila idag vilket betydde att han fick en rätt så cool vecka med mycket gräs ätande och latande, börjar verkligen se hur sommarmagen växer fram på sidorna på honom, men det är väll bara ett täcken på sommar.



Regnrusk

Ser ut som Sveriges klassiska midsommarväder har dragit in över landet, verkligen hemskt när regnet bara öser ner och allt blir blött och kallt. Åkte ut en snabbis till Sarelli idag och klädde på han regntäcke och gav honom hö så han kan hålla värmen. Blev inget ridpass och jag skyller på vädret. Håller mina tummar på att det klarnar upp till imorgon då de är midsommarafton och jag ska bege mig till stugan vid kusten, men innan har jag tänkt att jag ska hoppa Sarelli lite.


22 juni

Dagarna bara springer iväg för mig, tragiskt nu när det är sommarlov vill man bara att tiden ska stå stilla för en stund. Vaknade 10.20 imorse med en tanke i mitt huvud vänta ska inte jag vara hos tandläkaren nu ? jajemän hade försovigt mig regält det var inte ens någon ide att försöka stressa ner på stan, skulle tippa på att något argt brev trillar ner i brevlådan vilken dag som hällst från folktandvården.
Slängde i mig frulle direkt och hoppade på bussen ut till Sarelli där var syrran och hon skulle precis dra så det var inprincip hej,hejdå vi ses imorgon. Plockade in Sarelli och fixade honom och tog en sväng runt gården och gick sedan in på banan. Han var från början rätt pigg och alla små saker kunde tydlgen äta upp honom men när vi väl började arbeta så var det inget mer med monstrerna han knatade på och jag flyttade och höll på, längde och kortade, jobbade mycket innanför spåret för att få honom mer balanserad. Riktigt fin på slutet kunde länga grym mycket och sitta ner korta sträckor. Skrittade av honom runt skogsängen, tog sedan min cykel som stod kvar ute på landet och cyklade hem.


Vackra häst

Vill bara säga att det gick för jävla bra att rida Sarelli idag. Syrran hjälpte mig på banan när jag red dressyr hon visade mig lite vad hon hade jobbat med på min häst när jag var på Nybygget, allt handlade om att flytta han bak att hålla kontroll på dom. Så dagens arbete var att flytta bakdelen med hjälp av magiska sepentiner, skänkelvikning över deoganalen (stavning) i snettigenom och fyrkantiga volter.
Mycket flyttande blev det men de lönade sig han tragglade inte alls lika mycket med huvudet och blev mer stadig i sig själv och otroligt mycket mjukare, han fick med sig bakdelen på ett helt annat vis.
Är otroligt glad att vi köpte Sarelli nu börjar det gå framåt, nu när jag vet hur jag ska rida.
Dock så måste jag börja göra mina sittups igen för att orka sitta ned i hans trav så att jag inte skumpar med magen som en kärring. Så minst 50sittups per dag hela sommaren !



Tillbaka i Uppsala

Nu är man tillbaka i Uppsala har i försig varit här sen i lördags men har inte gjort något speciellt med Sarelli. Var ute och skrittade med Stina och pax igår i spöregn det ver mysigt. Har skötte sig väldigt bra om man tänkre på hur pax stutsade upp och ned för varje liten sak han såg. Han var väldigt mjuk iallafall flyttade rumpan hur lätt som hellst bland träden. Sitter och väntar på bussen till Hemringe ska rida jite dressyr på banan .

Söndag morgon

Om cirka 2timmar rullar bilen från Eriksberg mot Nybygget åker med alva och linnea så bilresan blir nog super, är inte helt klar med min packning så jag får ta att sätta lite fart.
Har inte bloggat de senaste dagarna har haft fullt upp. Sarelli fick vila i Fredags när det var skolavslutning tyckte inte att de skulle vara riktigt shysst mot honom att gå på dagen på grund av värmen och jag skulle träffa klassen på kvällen och spela kubb så han fick en vilodag.

igår när jag red honom på morgonen innan jag skulle till Upk och rida så var det som att den där vilodagen hade satt sina spår. Han var så jäkla duktig till viss del helt avslappnad och knata på med fina steg. Inriktade mig inte mot någon särskild grej utom längde lite och lite lösgörande försökte få honom att börja spåra mer och det gick super bra. Sedan bedrog jag mig till ridskolan red Sammy för sista gången SORGLIGT !det gick också bra han var precis som Sammy brukar vara genom att springa och stressa upp sig för små saker som stolar och fåglar. Så det var roligt att få rida han en sista gång när han verkligen var sig själv !
Eftersom att jag åker bort en vecka nu till nybygget så ska syrran ta hand om Sarelli och han kommer få gå hela veckan. Det är bra för både han och stina att köra hårt i en vecka, kommer att sakna honom. // Ellen Johansson


90% av skolan snart gjord


Sista dagen i skolan för den här terminen idag då snart är 90% av min grundskola gjord grymt skönt !
Bara själva avslutning kvar imorgon och den är väll på någon timme sen är åttan klar, nian here we come !
Red med Stina och Lisa blev en skrittrunda runt lottasberget och förbi den mystiska ängen.
Vi måste verkligen ta reda på om vi får rida där för den ser helt awsome ut när man rider förbi, Sarelli skötte sig bra ute lite mer snubblig än vanligt skulle gissa på att det är på grund av värmen att han inte orkar lyfta på fötterna. Just när vi skrittade längst vägen så ser vi en stor lastbil komma i full fart så vi går ner i diket med hästarna för att det är obehagligt att möta stora fordon på den smala vägen, idioterna i lastbilen saktar inte ner när den kör förbi utan tutar på oss. IDIOTER säger jag bara att dom inte fattar att hästar är djur att det kunde gått illa, nu gjorde de inte det för att våra hästar var snälla.

Dressyrpass


Blev inte som planerat idag och detta berodde på att jag inte vågade rida ut tänk om det skulle börja åska, var men om en dramatisk ridtur för några veckor sedan med blixtrar och åska och efter det så har jag en stor respekt för himlens krafter.
Det blev alltså ett drssyrpass på ridbanan jobbade på Sarellis och mina halter att han ska ta med sig bakbenen in i halten och när han stannar ska jag mjukta direkt när han släpper och börja skritta igen, längde även traven så gått som det går på långsidorna och tog tillbaka på kortsidorna, ett rätt så basik pass.
Red sedan ut när jag var helt säker på att det inte skulle börja åska, travade av honom på skogsängen och skrittade upp för lottasberget. Imorgon planeras en tur med stina och pax, lisa och knott.

Hästfri dag


Sarelli fick vila idag, varken jag eller han skulle orka med ett pass i denna värmebölja. Så det blev en hästfri dag för mig så jag och tjejerna cyklade till vårdsätra och badade efter skolan riktigt skönt med bad efter en dag i skolan i stekande sol.
Frågan är om den här värmen kallas försommar, vad är värmen då i sommar ?
Det vill man inte ens tänka på, men jag ska inte klaga imorgon kanske det spöregnar vem vet.
Imorgon tippar jag på en tur ut i skogen.


Svenskanationaldagen


Åkte med pappa till Hemringe i morse för att rida Sarelli innan det blev för varmt, som planerat blev det ett dressyr pass på banan. Jag red LC programet och LB programet för att öva på min punkt ridning.
Sarelli var avslappnad och jag kunde sitta ner perfekt alla galoppfattningar satte vi på det rätta platserna.
För varje dag som går så hittar jag hur jag ska rida honom, skrittade av honom runt skogsängen.
Efter Hemringe cyklade jag in till stan för att kolla på Eric Saade med anna och frida, köpte hans nya singel och stod i signeringsköi 2timmar. Rätt så jävla onödigt men roligt var det.

Markarbete

Idag så blev det markarbete på banan för min och Sarellis del, testade nytt bett på han en gummi stång.
Tycker att han gick relativt bra på det bettet han blev mer stadig och man kunde lätt ta förhållningar.
Jag la ut 3galopp bommar på ena långsidan för att sedan jobba med varierande tempo där emellan längde och kortade och han lyssnade super bra la även in en volt efter andra galoppbommen för att få honom att vänta på mig. Hade även ställt fram ett hinder innanför spåret och där jobbade jag med att komma i samlad galopp emot för att sedan efter hindret kunna länga några språng, han gick så jäkla bra och man märker verkligen att han tycker om att jobba med bommar.
Efter ridpasset så var han alldeles sömnig så jag svampade av han noggrant och tvättade svansen och borstade den, tvättade även hans ben rena från kissfläckar, sist men inte minst friserade jag manen. Tyckte att han var värd en riktig skönhetsbehandling efter det hårda passet. Imorgon planerar jag för lite dressyr på banan.



värmebölja

Vill bara säga att jag är grymt bränd på armarna och axlarna, efter gårdagens tuffa arbete på hemringe.
jag, stina och lisa fick hjälpas åt att lyfta upp 1900 tegelpannor på ett 9 meter högt hus och solen tog jävligt bra där uppe mår man säga. Eftersom att jag var helt slut´efter dom där 1900pannorna så blev det en skrittur i skogen igår med pax och knott, skönt att få komma ut och luffa runt lite. Vi red skogsängsrundan plus en liten sväng på lottasberget. Sarelli skötte sig som vanligt men jag har kommit underfund med att han letar mera efter spöken om man är ute flera och rider än vad man gör när han är ensam. Märkligt märkligt men det kommer snart att tränas bort.

Idag så kom den djävulska träningsvärken efter dom där pannorna men det var bara att kämpa på. Var och red Sammy på ridskolan, där var det hoppning som gällde och kontrollbana blev det. Riktigt nöjd över Sammy och längtar verkligen tills Sarelli blivit en aning grovare som honom.
Sedan var det bara att åka vidare ill Hemringe och eftersom jag hade ridit sammy innan och träningsvärken satt kvar så tog jag med mig lisa på en skritt tur men nu ner mot ån. Sarelli var snäll, men han har kommit på att det är mycket lättare att små trava än att länga på stegen i skritten så där har vi en till punkt att trixa med.
Imorgon lutar det mot markarbete/dressyr på banan!



Thursday


Var redan i stallet runt tio imorse, mamma och hennes jobbar polare kom ut och kollade på hästarna medans jag red Sarelli och Stina tömkörde Pax. Jag var nervös eftersom mamma och monika tittade på och Sarelli var spänd ingen bra kombination, men det är väll dags att börja vänja sig om man ska ut på tävlingsbanorna i framtiden.
Ridpasset kändes lite flängit och okoncentrerat, skrittade av ute i skogen runt skogsängen. Sarelli var grymt cool och jag tror vi behövde en trip ut i skogen, imorgon blir det lång skrittur med Stina och Pax hoppas att Knott och Lisa hänger på. Bilden är förresten på Sarelli när han var liten hittade den på hans gamla ägares hemsida, jag tycker att man känner igen honom på hans ansikte.


Sommarkväll


Cyklade ut till Hemringe efter firandet av filippa som tog studenten. Väl i Hemringe möttes jag av en glad pigg häst som inte såg det minsta trött ut efter den varma dag. Det blev dressyr på ridbanan i kvälls sol inte helt fel !
Sarelli var helt otroligt pigg så det blev galopp jobb för hela slanten. Han var riktigt duktig på slutet och kunde länga och korta i både traven och galoppen. Skrittade av honom inne på gården, sedan kom P2 och Stina och hämtade mig.


Sommarmånad

Första juni idag och student firande väntar.
Sarelli fick vila igår och det passade utmärkt för att det var varmt väder och han förkänade en vilodag.
Idag har jag tänkt att rida lite dressyr på ridbanan, vet inte riktigt än vad vi ska hitta på men det får vi se, de jag vet är att det kommer bli ett kvällspass eftersom jag ska cykla ut till Hemringe efter vi har varit och firat Filippa när hon tagit studenten.


RSS 2.0