För jag har bara regn hos mig

Inte riktigt så illa att det bara regnar hos mig.
Men en och annan kylig droppe faller ned från himmeln.
Solen har varit framme och kikat lite på förmiddagen när jag och Stina var och badade vid bryggan.
Vi snackar inte 25grader i vattnet utom graden i baden ligger nog och lutar mot 17grader.
Man känner att man är människa iallafall när man doppar sig.
Vi fick 15st fin fina Abborar i nätet som vi ska käka till middag,sommar.
Om någon timme börjar människorna på ön att samlas nere på fotbollsplanen, då vankas den årliga brännbollen.
Som till en viss del börjar spåra en del, nästan en kamp på liv och död.
Nu ska jag ta och spela en omgång alfapet med min kära moder, får se om stavnings kunskaperna sitter kvar.
Det har endå gått typ 2månader sen man satt vid bänken och hård pluggade.


Anlänt till ön

Solen har börjat kika fram bakom en stor tuss med moln, ser ut att kunna bli en fin vind stilla kväll till slut.
Ska snart dra ut med fader på havet och lägga nät, blir nog en sväng runt hela Rävsten för att checka att allt ser ut som det ska.
Alla Rävstens godingar är på plats som vanligt när det är vecka 30.
Känns lite som att komma hem när man kommer hit,märklig känsla.
Men otroligt skönt att få lämna storstads lunken för en minut och koppla av med havsluft.
Nu ska jag knyta skorna och kila iväg ner mot hamnen.
Min skönhet till hund får stå för bilden,pappa hade smygit ner sin dator i väskan.
Sköt om er !


Vän med en bil

Har precis passerat gimo, väg sniglarna är ute i sommarsverige så hastigheten på vägen går inte på tre röda. Vi är som sagt på väg ut till rävsten en mysig ö utanför öregrund. Det kommer inte bli några jätte satsiga inlägg för jag bloggar från mobilen och jag vet inte hur man trixar in bilder i inlägg. Men jag gör mitt bästa för att få lite smått och gott från ön. Jätte kul att ni kommenterar och statestiken kryper uppåt, toppen !

Sitter hemma hos syster

Sitter hemma hos syster och kollar på videosar vi fick av Sarellis gamla ägare innan vi skulle åka och prov rida honom.
Det har hänt en del grejer med han mår man säga.
Otroligt glad hur vi har utvecklats tillsammans på bara de här 4månaderna.
Har packat allt som ska till rävsten, och imorgon bär det av.
Som vanligt är det väll någon liten klenod man glömmer, men det hör till semester.
Väntar på att syrran ska bli färdig så vi kan åka och kika till hästarna.
För att sedan åka ut till Alunda och äta middag hos några bekanta.
Ha det gött !


En tyst minut för vårat grannland


You give me something

Suget efter att få rida Sarelli börjar komma ifatt mig, och hans vila har bara börjat.
Hur ska jag klara mig utan honom i 16dagar.
Jag vill verkligen komma igång att börja träna och komma ut på lite små tävlingar nu.
6 November planeras den första tävlingen att gå av stapeln klubbdressyr på Upk.
Men innan dess ska den fina runda sommarmagen bort, musklerna forsättas att byggas och framför allt komma ut på lite träningar för att se hur han reagerar på nya platser.
Det ska inte vara något problem.
Tror att hösten 2011 kommer bli kanon med tävlingar,nytt stall,träningar allt kommer ni få läsa av här i bloggen.




Varför åka till utlandet när man kan vara i Sverige

Kan inte förneka att de är utlandsvärme i Sverige idag.
Om svenska sommaren skulle hålla denna temperatur som det är ute idag hela sommaren så ser jag ingen anledning att åka till Thailand, Grekland m.m.
Bara att ta sig till närmaste hav och ligga där och njuta.
Min hals har varit bättre idag så mamma och jag åkte ner till stan för att byta mina linnen.
Blev en hel del för det  pengarna istället shorts,bikini,byxdress,tröjor m.m allt på rea.
Känns så himla surt att det rear ut sommar kläderna men det är fint i plånboken.
För attt inte glömma köpte jag en jätte fin konfirmations klänning för 74kr, KAP !


Bunkrar upp

Börjat skära upp jordgubbar och tagit fram glassen, något måste man trösta sig med när ens halsmandlar är stora som tennisbollar.
Tur att Sommar med Ernst börjar om dryga 5minuten det blir fint det.
Sen ville pappa se the tourist så skulle tippa på att vi ser den efter Ernst.
Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och vänta på bättre väder och framför allt på en bättre hals.
Förrensten ny header, vad tycks ?


Promenad till Fullerö

Kom precis innan för dörren har varit oh lämnat av hästen på semester bete i Fullerö.
Syrran och jag tog våra hästar och promenerade upp till Fullerö handel från Hemringe det tog väll cirka en halv timma, hade förväntat mig att det skulle ta längre tid.
Väl framme fick vi gå in på en grusväg där vi träffade han som hade betet han hade en jätte söt shettis som Sarelli och Pax skulle få gå med, även 7st kvigor.
Ihop släppet gick bra shettisen blev glad över att få hästpolare istället för att hänga med kvigorna, vi såg tyvärr inte när hästarna hälsade på korna för det var i en annan del i hagen .
Det ska nog funka finnemang !
Nu väntar 2veckors vila för Sarelli medans jag är på Rävsten och Konfirmationsläger.


födelsedag och tillbaka i Uppsala

Gästerna började dra sig hem för cirka en timme sedan, blev riktigt mycket firande med god mat,tårta för att inte glömma presenterna. Fin fina presenter allt från skoknäckt till peeling, TOPPEN !
Anlände till Uppsala igår kväll efter en fin helg i östhammar med mycket sol och regäl bränna.
Red Sarelli imorse och bestämde mig för att rida hoppa och rida lite dressyr slutade med att jag hoppade 85cm, tycker att de var bra högt men med min kung till häst så går allt.
Han kändes dock inte lika fin som sist jag hoppade honom inte fullt lika aktiv i bakkärran, han taggade till när han fick hoppa lite högre och verkligen sög tag i hindrerna.
Perfekt födelsedags ridpass och han fick ett regält sommarbad efter han måste som sagt snyggas till lite när han ska på sommarbete i fullerö imorgon.
Han och pax och en till ponny ska få gå med ett gäng kvigor i två veckor medans jag är på rävsten och konfirmations läger. Så imorgon börjar hans sommarlov i två veckor efter en promenad ut till Fullerö.


Färdig packat

Nu är det sista ner proppat i min stora röda resväska, ska snart krypa till kojjs för att tidigt stiga upp till bussen mot Östhammar mot Alva Chambert. DUNDER !


Min fina fina häst

Hoppning och bommar blev det idag, red med stina och lisa . Hade flera olika övningar bommar på volt, upphöjda bommar på långsidan, kryss hinder på snett igenom, sockbitshinder på långsidan. De ny målade bommarna använde vi självklart och det var helt perfekta !
Sarelli var på glatt hopphumör idag eller det är han egentligen alltid men endå han var pigg och glad bjöd framåt men han var kontrollbar som jag saknat annars när jag hoppat, han hoppade inte lika stort som han gjort de senaste gångerna och det var nog för att han fick bakdelen under sig riktigt fint .
Vi hoppade runt 70cm lika bra att börja lågt när man inte känner hästen till 100% än.
Det som jag tycker är så underbart med Sarelli är att man aldrig behöver känna sig rädd när man hoppar har alltid tyckt att det har varit lite små äckligt, men nu när jag hoppar Sarelli så känns det som att jag kan hoppa hur högt som hällst han går som en klocka ! Skrittade av hästarna runt sågbacken.


Torsdag

Syrra och jag målade bommar och plank som vi letat fram på gården och jag måste säga att det är nog dom snyggaste bommarna EVER ! mot kvällen skrittade vi ut i skogen med pax och sarelli, Sarelli var hur trött som hällst efter gårdagens dressyr pass, Stina och jag hade riktigt mysigt i skogen då vi luffade runt och båda hästarna skötte sig exemplariskt. Pax hoppade över en liten grop och Sarelli var inte sent efter att göra lika som polarn, Stina och jag började genast att skratta för Pax brukar aldrig hoppa över diken/gropar han brukar bara tvärstanna och bli förbannad. Vi travade fram och tillbaka på skogsängen och travade över det lila naturhinder som finns där. Riktigt mysig tur på lugna hästar för en gångs skull.


Onsdag

Stina hade ridlektion för mig och Sarelli på banan på morgonen. Vi red sidvärdsrörelser och tempoväxlingar m.m, för att få honom riktigt fin och lösgjord. Han var super fin har nog aldrig gått såhär bra någon gång när jag har ridit honom, han fick ett helt annat steg på slutet när han kommit låss i båda sidorna och han lyssnade mycket bättre på förhållningar. Det blev som sagt en riktig genom körare både för mig och Sarelli var helt sluta när vi skrittade av i skogen, efter 1h 30min jobb på banan.
Bilder från dagens pass.


Min stjärna

Tog bussen ut till Hemringe vid halv nio imorse för att ge hästarna mat och rida Sarelli.
Det blev ett lätt pass på banan med skritt och trav. Skrittade fram i säkert en halv timme då jag gjorde mycket halter inte Sarellis bästa övning direkt men det gick bättre och bättre, började lägga in fyrkantiga volter där jag flyttade rumpan i svängarna. Fortsatte sedan med det magiska serpentinbågarna och öppna på långsidan för att få bogarna lösgjorda. Han blev jätte fin i formen av dom här övningarna och jag började trava lite lätt ville inte ha något högt tempo på han idag så han fick gå relativt samlat, satte mig ner i traven och jobbade på åtta då jag längde traven på snett igenom. Han var riktig stadig på slutet och bjöd framåt kalasbra ! jag hoppade av och ledde honom upp till E4an och tillbaka som av skrittning.


Motion av angloaraber

Kastade mig på cykeln runt tolv för att cykla ner på stan och träffa Alva Chambert, var på jakt efter en ny tjocktröja eftersom jag glömde min på ridlägret jag varit på. Hittade iallafall en ny finfin tröja på bikbok, smög omkring på stan till klockan kvart över 4 ungefär då slängde jag mig på cykeln och cyklade ut till hästarna.
Longerade båda hästarna, började med Sarelli och vi inriktade oss på tempoväxlingar. Det var inga problem med Sarelli även fast det var första gången jag longerade honom sen han kom till mig. Ska försöka longerade honom oftare så att han lär sig rösthjälperna som ``galopp, sakta av´´, men det ska inte vara några problem han är ganska lätt lärd.
Efter att jag longerat Sarelli fick han kraftfoder och jag svampade av honom, sedan tog jag ut pax ur hagen borstade och fixade med honom. Longerade även honom på ridbanan och vi körde mycket övergångar, märktes direkt att pax hade longerat en del innan med Stina han lyssnade mycket bättre på rösten. Han var himla duktig även fast han brallade ur på kortsidan i galoppen.


På tårna

Var uppe med tuppen imorse för att komma ut till Sarelli tidigt för att ge hästarna frukost och rida. Sarelli var riktigt på tårna idag riktigt pigg stuttsade för lite allt möjligt, han är för knasig. Blev en riktig genom körare på banan och idag var vi inriktade på ställning och sidvärdsrörelser för att få honom lösgjord han var riktigt stel till en början och riktigt pigg. Så jag arbetade honom i skritt ett bra tag för att sedan få honom att gå i ett lugt tempo i traven, la upp stigbyglarna till galoppen för att jag kunna sitta ned när han laddar. Han sprang iväg när jag fattade galopp men fick snabbt tillbaka honom jobbade med uttåt ställning på kortsidor och volter på långsidan, han fick ta i regält och det var bara bra för honom. Avslutade med att skritta ut på honom, i skogen där han skygga för allt möjligt stenar och ekorrar han var allmänt knäpp men jag är relativt nöjd över passet.


Saknade häst

Anlände till gamla vanliga Uppsala igår kväll strax före klockan 01.00, helt slut när man klev ur bilen efter 8timmars sittande. Har varit tre underbara dagar med mycket,skratt,shopping och snygga hästar helt galet hur duktiga människor kan vara på att rida. På vägen hem svängde vi in förbi Flyinge bara för att checka läget, VILKET STÄLLE hästar överallt istället för att ha en altan på baksidan av sin villa så stod det en häst. Vi träffade även på ett fyrspann på landsvägen inte så vanligt att se ghär i uppsala men i Flyinge verkade det helt normalt.
Det har alltså varit fullspäckade dagar så det var skönt att få träffade älskade Sarelli idag, provade en hel del nya saker som jag köpte åt han i Falsterbo och han vekade trovas med det
Vi skrittade ut med lisa och knott i skogen cirka 30min, ingen beråkig häst som vanligt bara pigg och glad efter vilan. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka och fodra dom små djuren cka även rida Sarelli lutar mot Dressyr.


I bilen

Sitter nu i bilen med mamma,Syrran och Lilian har hunnit en bra bit ned i Sverige men än är vi inte framme. Det nu man inser hur avlångt Sverige egentligen är. Sarelli ska få vila från idag tills på Lördag skönt för honom att också få ta det lite lugnt. Vi hörs kommer nog inte att blogga i så länge jag är nere i Skåne !


Lång promenix

Jag och min hund Raja åkte buss ut till Hemring i morse för att morgonfodra hästarna, när hästarna hade ätit upp borstade jag Sarelli och snyggade till han lite. Sedan tog jag Rajas koppel i ena handen och Sarellis grimskaft i andra handen och begav mig ut på en promenad i skogen. Gick bort till nyhygget och runt lottasberget lite komplicerat att gå med både hund och häst när Sarelli vill buffa på Raja hela tiden och leka, knäppa häst.
Det blev motion för alla idag, jag,hunden och Sarelli det behövdes.
Hoppade på bussen runt klockan tolv hem och nu har jag bakat kakor och bullar som ska med till Falsterbo,för imogon smäller det då rullar bilen ned till skåne. Taggad till tusen !


Nya springskor

Alva följde med mig till Sarelli och fotade honom när jag red, har precis suttit och kollat igenom alla de 300bilder hon tog och de var ett antal riktigt gulliga. Min häst var inte riktigt så avslappnad och ospänd som man önskat när någon fotade men han var duktig endå min bus häst. Vi red först lite dressyr då jag böjde och flyttande allt det gamla vanliga han var lite uppe i taket hela passet där av att det blåste, alva tog fram ett hinder som hon ställde på snett igenom som jag kom på ett antal gånger. När han fick se hindret blev han riktigt pigg han bjöd mot hindret som aldrig förr. Han hoppade lite stort idag de är så himla svårt att följa med och vara så mjuk som möjligt när han hoppar av tidigt helt oplanerat, jag tror att hoppa stort  för att jag inte riktigt fick tag i honom så att jag inte kunde sätta honom på baken. Endå relativt nöjd över honom idag,Sarelli fick även nya skor idag.


1 JULI

Blev en skrittur med Stina och Pax idag runt Lottasberget och upp över det nya kalhygget vi var ute i cirka 40min.
Sarelli skötte sig exemplariskt som vanligt förutom att han spänner sig som en gitarrsträng när han får gå först med en häst bakom sig, han är hur avspänd som hällst när jag rider ut ensam han är för knäpp min häst.
Imorgon ska han bli tömkörd av Stina och eventuellt få nya spring skor.


RSS 2.0